een geweldige plek midden in de modewijk van ’t Stad

aplace/antwerp bevindt zich op een charmant pleintje ‘De Vrijdagmarkt’ in hartje Antwerpen. Dé ideale plaats om deze stad te ontdekken. Om de hoek van designerwinkels, maar ook de Groenplaats, de Grote Markt, musea en vele historische bezienswaardigheden bevinden zich in de onmiddellijke omgeving.

Met andere woorden, alles wat je maar nodig hebt (of nog beter, niet nodig hebt), vind je wanneer je de deur uitwandelt: restaurants, bars, designershops, decoratie- en meubelwinkels, supermarkten, …

in de ‘Nationalestraat’ en in de nabijgelegen straten kan je je hart ophalen in de vele modezaken die de buurt rijk is: designer shops van de wereldbekende ‘Antwerp Six’ en andere grote namen & merken: Dries Van Noten, Filippa K, Diane von Furstenberg, Paul Smith, Stephan Schneider, Acne, APC, …
het Vrijdagmarktpleintje is een volks pleintje. Hier vindt je een mooie mix van mensen: hip & trendy Antwerpen en de locals die er al jaar en dag vertoeven. Tot op heden werd dit plein (gelukkig) nog niet ontdekt door de grote massa. Hier kan je gezellig wegdromen bij een koffie in één van de cafeetjes waarvan sommige nog gezellig ouderwets zijn.

De traditionele wekelijkse inboedelveiling op vrijdag is een absolute must! Iedere vrijdagochtend ondergaat het plein een metamorfose en staat het vol gestapeld met meubilair en allerhande objecten die via opbod verkocht worden. De moeite om even te grasduinen tussen deze spullen en wie weet… misschien tik je wel een uniek stuk op de kop!
ook op dit pleintje bevindt zich het wereldberoemde Plantijn-Moretus museum.
In 2002 werd dit museum genomineerd als UNESCO werelderfgoed en in 2005 effectief, als eerste museum ooit, op de lijst van werelderfgoed geplaatst, wegens de uitzonderlijk goed bewaarde historische drukkerij uit de zestiende eeuw.
om de hoek bevindt zich de Kloosterstraat die zeer gekend en geliefd is voor zijn vele antiek-, vintage design en snuisterijenwinkels. Sinds enkele jaren hebben zich hier ook een aantal concept stores en kledingzaken gevestigd. Echt de moeite waard om op zondagnamiddag door te wandelen, dan zijn al deze winkels trouwens open en is de straat op zijn gezelligst.

“Dit pleintje draag ik in mijn hart. Jaren geleden wist ik al dat dit de plek was waar ik ooit een eigen zaakje zou hebben. Mijn droom is uitgekomen en aplace/antwerp is een feit. Ik hoop dat je er even hard van zal genieten als ik nog steeds doe.”

– x Karin