op verkenning

deze straat ligt om de hoek van aplace/antwerp. Hier zijn de winkels iedere zondagnamiddag open. Een supergezellige sfeer en leuke, unieke winkels: concept shops, meulbelzaken, vintage- & antiekwinkels. Ideaal om te kuieren tijdens een luie zondagnamiddag…

iedere zaterdag vanaf vroeg in de ochtend tot 16u. Amazing variety of food, nuts, vegetables and fruit. Both from exotic and domestic origin. Smart and very committed sales people. Great atmosphere.”  – Theaterplein, 2000 Antwerp

IMG_0930

iedere vrijdagochtend is er een inboedelverkoop op de Vrijdagmarkt. Je kan deze traditie bewonderen vanuit je venster of zelf actief mee gaan bieden op het plein. De goederen die hier geveild worden zijn meestal in beslag genomen goederen door schuldeisers. Niet steeds een mooi verhaal dus. Er ligt heel veel rommel tussen, maar vaak vind je er ook een waardevol of mooi item.

zijn de meeste winkels in Antwerpen open. Shoppen maar!

St anna tunnel

 

 

 

 

 

 

De Sint Anna tunnel (Voetgangerstunnel) werd in 1933 geopend. Zowel op rechter- als op linkeroever kan je de tunnel nog steeds betreden via de authentieke houten roltrappen, die bij de opening een waar unicum waren.

Brug of tunnel?
Al in 1874 waren de Antwerpenaars het eens over een verbinding tussen de linker- en rechteroever van de stad. Er bestonden heel wat plannen om een brug over de Schelde te bouwen, maar die werden steeds afgeblazen. Vooral omdat een brug het scheepverkeer te hard zou hinderen.

Springlevende geschiedenis
Nu wordt de tunnel nog heel intensief gebruikt. Door mensen die dagelijks van de ene oever naar de andere moeten, toeristen, maar evengoed door fotografen en regisseurs die daar videoclips komen schieten.

Het loont zeker de moeite om via de Voetgangerstunnel naar Linkeroever te gaan. En niet alleen voor het zicht op de Antwerpse skyline dat je daar hebt. De tunnel en toegangsgebouwen zijn een stukje springlevende geschiedenis in het hart van Antwerpen.

 

ontbijtzaken in de buurt


een bakkerij met een gemeenschappelijke tafel waar je heerlijk je shopdag kan starten, iedere dag open vanaf 7u ’s morgens – een gezellige, drukke sfeer.

op één minuut wandelafstand van aplace/antwerp

Pain quotidien

Stay

ontbijten doe je hier ongedwongen in de achterzijde van de winkel – heerlijke ontbijtgerechtjes tussen mooie objecten. Stay verkoopt namelijk ook leuke hebbedingen en heeft een mooie kleding collectie. Het shoppen begint hier tijdens je ontbijt!

Stay is gesloten op zondag en maandag.

op 5 minuten wandelafstand van aplace/antwerp.

Stay

salon de the claude

jezelf laten verwennen doe je bij Salon de thé Claude. Claude houdt ervan zijn klanten in de watten te leggen – geniet hier van een rustgevend decor op één van de mooiste pleintjes van ’t Stad.
best op voorhand een tafeltje reserveren – plaatsen zijn beperkt en deze zaak is razend populair.

op 10 minuten wandelafstand van aplace/antwerp.

Salon de thé claude